Ajuda’ns a millorar el document inicial del PAM

El Pla d’Actuació Municipal (PAM) és el full de ruta de l’acció del govern que l’Ajuntament elabora a l’inici de cada mandat. Recull, doncs, els projectes i accions que es desenvoluparan per complir amb els compromisos de l’Ajuntament amb la ciutadania, i concreta el programa polític per als pròxims quatre anys. El PAM és un document de futur.

El govern municipal ja disposa d’un primer esborrany de PAM però vol enriquir-lo amb un procés de participació ciutadana. Es tracta de definir col·laborativament amb la ciutadania el rumb que ha de guiar les prioritats municipals de cara als propers 4 anys. Per fer-ho, el procés participatiu del PAM està orientat a:

  • Copsar la percepció ciutadana en relació a quins dels objectius i actuacions plantejats pel govern municipal són més rellevants.
  • Complementar aquests objectius i actuacions amb possibles noves propostes sorgides del propi procés participatiu.
  • Identificar aquells objectius / actuacions que poden resultar més interessants per a la ciutadania treballar de manera participada.

Aquest procés participatiu enceta una nova etapa amb un enfocament ampli de la participació ciutadana que compta amb un doble compromís per part de l’equip de govern municipal:

  • El procés participatiu generarà efectes reals en l’elaboració final del document del PAM. En aquest sentit, es presentarà una memòria final en la qual es recolliran les aportacions rebudes. A més, l’equip de govern explicarà en quina mesura s’han inclòs les aportacions ciutadanes al PAM.
  • La participació no acaba amb l’elaboració del PAM. Les dinàmiques de governança participativa són una aposta cabdal del govern municipal i al llarg del mandat es continuaran realitzant de manera habitual processos participatius específics on la contribució ciutadana pugui ser més valuosa.

 Per tal de fomentar la participació ciutadana, recollirem les propostes realitzades per la ciutadania de Castelldefels mitjançant la Plataforma de Participació Ciutadana (https://participa.castelldefels.org/)