Les primeres accions tenen lloc aquesta mateixa setmana amb la ubicació de carpes informatives al carrer i la celebració del primer debat territorial

Tal i com informava ElCastell.org el passat 9 de gener, l’Ajuntament ha obert un procés de participació ciutadana per elaborar el Pla d’Actuació Municipal 2019-2023. Les primeres accions tenen lloc aquesta mateixa setmana amb la ubicació de carpes informatives al carrer. L’objectiu és difondre el procés i recollir les aportacions dels vianants, entitats i comerços que no puguin o vulguin assistir als debats pre­sencials. Aquestes carpes s’instal·len:

Dimecres, 29 de gener (11-13h) – Mercat setmanal (mercadillo)

Dijous, 30 de gener (11-13 i 16.30-18.30h) – Rambla Josep Tarradellas amb passatge Mercè Rodoreda

Paral·lelament es portarà a terme un procés de debat que té com a finalitat que la ciutadania proposi les principals ne­cessitats i estratègies que considera que s’haurien d’impul­sar els pròxims quatre anys. Aquestes aportacions seran considerades tècnicament i políticament per part l’Ajunta­ment per tal d’incorporar al PAM aquelles que es considerin adequades i factibles.

Per això, aquest divendres, 31 de gener (18-20.30h) té lloc el primer d’aquests debats territorials al veïnat d’Albarells (Barri Centre, La Muntanyeta i Can Roca). La sessió tindrà lloc al Servei Local de Transició Escola-Treball (antiga escola Lluís Vives). La idea és debatre els temes que afecten al territori en concret o al conjunt de la ciutat.

Les conclusions de les jornades i dels espais deliberatius es recolliran en els seus corresponents informes de resultats. També es farà l’informe de les aportacions que la ciutadania hagi fet arribar a través de la plataforma de participació.

“Volem repensar Castelldefels de manera conjunta, des de l’escolta, el respecte i el debat. Som tota la ciutadania, que tenim el dret, el deure i, en definitiva, la responsabilitat de decidir com volem que sigui la nostra ciutat”, expressa la regidora de Participació Ciutadana, Rosa Pla.

En la mateixa línia, la regidora de Presidència, Esther Niubó, explica que “ara, amb el nou mandat, és el moment d’elaborar el Pla d’Ac­tuació 2019-2023. I ho volem fer de nou donant la veu al conjunt de ciutadans, facilitant-los nous espais de partici­pació: als barris, per temàtiques d’interès o de manera digi­tal per aquelles persones que disposen de poc temps però que volen implicar-se en la definició del projecte de ciutat per Castelldefels”.

Podeu trobar més informació l’el diari “Es Castell”
http://www.elcastell.org/ca/index/14312/Comencen-les-activitats-participatives-per-a-l’elaboracio-.html